rss

Frankfurt 2009: noul Volkswagen Polo cu 3 usi

  1. 16/09/2009
  2. Tags: noul polo, Volkswagen, Volkswagen polo, vw polo, vw polo cu 3 usi
    Vezi toate fotografiile (9)

    In afara de hot-hatch-ul Golf R si conceptul 1L, Volkswagen a expus la standul sau de la Frankfurt si versiunea cu 3 usi a noului Polo. Aceasta va fi oferita in sase variante de motorizare cu puteri cuprinse intre 60 si 105 CP.

    Diferentele de ordin estetic intre versiunea cu 5 usi si cea de fata sunt minore si se refera in special la eliminarea celor doua portiere posterioare. Varianta cu 3 usi are astfel un aspect mai sportiv, care este dat de linia usor ascendenta a geamurilor laterale catre spate. Si la interior exista mici deosebiri datorita faptului ca au fost schimbate panourile posterioare, dar in rest Volkswagen Polo in trei usi pastreaza formele si liniile simple ale hatchback-ului pe care se bazeaza.

    Noua versiune de caroserie a lui Polo va ajunge in showroom-uri in aceasta toamna si va avea in Germania un pret de pornire de 12.150 de euro, valabil pentru modelul entry-level Polo 1.2 Trendline. Vor fi disponibile trei niveluri de echipare: Trendline, Com­fortline si Highline.

    Nivelul de baza Trendline ofera ESP, lumini de zi, directie asistata, geamuri electrice fata, inchidere centralizata sau reglaj pe inaltime pentru scaunul soferului. Varful de gama Highline, care costa de la 15.900 de euro, cuprinde rame cromate ale gurilor de ventilatie, jante din aliaj de 15 inch, proiectoare de ceata, volan din piele cu trei spite, display multifunctional, scaune sport reglabile.

    Pe piata din Romania, VW Polo cu 5 usi are un pret de pornire de 10.552 euro cu TVA inclus, pret valabil pentru modelul echipat cu motor pe benzina de 1,2 litri si 60 CP. Varful de gama Polo este un 1.6 TDI de 90 CP cu transmisie DSG cu sapte trepte si costa de la 16.988 euro cu TVA inclus.

    Vizualizari: 2187