rss

Frankfurt 2009: REVA NXR si NXG, 100% electric

  1. 17/09/2009
  2. Tags: reva, reva nxg, reva nxr, vehicule electrice
    Vezi toate fotografiile (7)

    Indienii de la REVA au dezvaluit astazi, la Frankfurt, doua vehicule electrice. Primul dintre acestea, NXR, este alimentat de un pachet de baterii litiu-ion care va intra in productia de serie in 2010, iar cel de-al doilea, botezat NXG, este un model sport care ar putea fi produs in serie incepand cu anul 2011.

    REVA NXR este un hatchback cu 3 usi si o configuratie a interiorului cu 4 locuri destinat traficului urban. Acesta este capabil sa atinga o viteza maxima de 104 km/h si poate parcurge o distanta de 160 km cu o singura incarcare. Timpul unei reincarcari complete este de 8 ore, insa acumulatorii pot fi incarcati in 90 de minute datorita unui sistem de incarcare rapid.

    La randul sau, REVA NXG are doua locuri, alimentat cu acelasi tip de baterii ca si NXR, iar principala trasatura la exterior este acoperisul targa. Autonomia anuntata de oficialii companiei este de 200 km cu o singura incarcare, in timp ce viteza maxima este de 130 km/h.

    REVA a anuntat si preturile pentru NXR destinat pietelor din Europa. Astfel, acest vehicul electric va costa 14.995 de euro, pret valabil pentru versiunea Intercity pe baza de baterii litiu-ion, in timp ce varianta City (cu baterii cu acid) va avea un pret de 9.995 de euro.

    Vizualizari: 1536