rss

Frankfurt 2009: Mercedes Benz BlueZERO E-Cell

  1. 17/09/2009
  2. Tags: Blue Zero E-Cell Concept, blue zero e-cell plus concept, blue zero f-cell concept, BlueZero, Mercedes-Benz
    Vezi toate fotografiile (7)

    Prezentat in premiera mondiala la inceputul anului, la Detroit, conceptul BlueZERO E-CELL a fost expus de Mercedes-Benz si la Salonul Auto de la Frankfurt. Este unul dintre cele trei prototipuri BlueZERO care prefigureaza viitorul B-Klasse, celelalte doua fiind F-CELL Concept si E-CELL PLUS Concept.

    BlueZERO E-CELL este un vehicul 100% electric alimentat de pachet de baterii litiu-ion care ii permite sa parcurga o distanta maxima de 200 km cu o singura incarcare. Acumulatorii au o capacitate de 35 kWh si motorul electric poate oferi o putere maxima de 100 kW, dintre care 70 kW putand fi oferiti constant. Cuplul maxim este de 320 Nm.

    BlueZERO F-CELL este alimentat cu pile de combustibil si are o autonomie anuntata de constructor de 400 km cu o singura realimentare. BlueZERO E-CELL PLUS este propulsat de un motor cu combustie interna in 3 cilindri care alimenteaza bateriile vehiculului si de unul electric, sistemul asigurand o autonomie de 600 km, 100 dintre acestia putand fi parcursi in modul "full electric".

    Toate modelele pot accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de 11 secunde, in timp ce viteza de top este limitata la 150 km/h pentru o eficienta optima.

    Vizualizari: 1314