rss

Frankfurt 2009: Citroen REVOLTe Hybrid Concept, detalii oficiale

  1. 16/09/2009
  2. Tags: Citroen, revolte
    Vezi toate fotografiile (9)

    Dupa cateva teasere misterioase si speculatii, Citroen a dezvaluit la Frankfurt conceptul REVOLTe, o combinatie interesanta intre clasic si modern.

    Dupa cum era de asteptat, conceptul are ca sursa de inspiratie legendarul 2CV, la care s-au adaugat cateva note contemporane, printre care se numara si trenul de rulare hibrid, un must-have al industriei auto actuale.

    REVOLTe masoara in lungime 3,68 m, in latime 1,73 m si se lauda cu o inaltime de 1,35 m. Cu aceste dimensiuni, indraznetul concept intra in lumea citadinelor stylish. Designul este caracterizat de linii arcuite, o capota curbata, elementul din sticla al radiatorului si de portierele cu deschidere opusa.

    Interiorul pastreaza nota de originalitate, scaunul soferului fiind pozitionat intre cele doua ale pasagerilor spate. Asadar, vehiculul este prevazut pentru trei ocupanti. Bancheta din spate aduce cu o sofa, iar materialele din interior exceleaza prin calitate: insertii din fibra de carbon, tapiterie din piele de culoare neagra si aluminiu. Habitaclul gazduieste si un ecran touch-screen.

    Trenul de rulare este un melange hibrid intre un mic motor cu combustie interna cu o unitate electrica si un sistem de reincarcare a bateriilor.  Ceea ce impresioneaza insa este faptul ca REVOLTe poate functiona doar in modul electric ZEV, fara a emite CO2.

    Vizualizari: 937