rss

Fisker planuieste sa produca 100.000 de modele sedan, coupe si... crossover pe an

  1. 31/10/2009
  2. Tags: Aston Martin, BMW, Fisker, Henrik fisker, Karma
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ceea ce trebuia sa fie un simplu mesaj adresat membrilor UAW s-a transformat intr-o adevarata mina de aur pentru presa de specialitate, in momentul in care vicepresedintele SUA, Joe Biden, a declarat ca uzina lui Fisker din Delaware va produce 100.000 de sedan-uri, coupe-uri si crossover-e hibride pe an.

    CEO-ului Henrik Fisker nu i-a mai ramas decat sa confirme spusele lui Biden, confirmand astfel ascensiunea unui “jucator” foarte important pe piata vehiculelor ecologice.

    “In mod clar, (Joe Biden) ne-a dezvaluit planurile”, a declarat fostul designer al lui Aston Martin si BMW, care nu a uitat sa specifice faptul ca vicepresedintele SUA a fost foarte incantat de designul sedanului compact Nina – viitoarea propunere “ieftina” a companiei din California.

    “I-am aratat masina vicepresedintelui SUA si a pus ca <arata precum un Ferrari cu patru usi, nu-mi vine sa cred ca va costa doar 40.000 de $>”, a mai spus Henrik Fisker.

    Daca productia navei-amiral Karma va incepe anul viitor, pentru Nina va trebui sa mai asteptam pana in 2012; in plus, producatorul nord-american a trasat deja, in linii mari, planul celei de-a doua generatii Karma, al carei debut se va consuma in 2016.

    Spre deosebire de actuala masina, fabricata in Finalnda, viitoarea Karma se va construi la uzina din Delaware, urmand a impresiona, din nou, cu un compromis excelent intre dinamica si eficienta.

    Vizualizari: 1358
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »