rss

Fisker Karma a primit premiu pentru design

  1. 24/11/2009
  2. Tags: Design, Fisker, Karma, premiu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fisker Karma a castigat premiul pentru design, intr-o competitie denumita Spark Design And Arhitecture Award creata pentru a promova tinerii designeri si pentru a incuraja oamenii sa isi exploreze creativitatea. 

    Livrarile pentru masina de 88.000 dolari sunt programate sa inceapa la mijlocul anului 2010. Fisker va fi produsa initial in Finlanda, in timp ce constructorul pregateste pentru productie o uzina, ce a a apartinut lui GM. Aceasta isi va incepe activitatea in  2012 si va fi mai putin costisitoare pentru constructia hibridelor sedan .

    "A fi recunoscut de catre juriul prestigiosului concurs Spark Award este cu adevarat un lucru de care ne mandrim", a declarat directorul departamentului de design si presedintele Fisker Automotive,  Henrik Fisker.

    Hibridul Fisker Karma este un sedan de lux cu patru locuri, care are o autonomie  de 80 de km, datorita bateriilor litiu ion de care beneficiaza. Autonomia totale atinge aproximativ 500 de km, gratie generatorului de la bord, alimentat de la un motor Ecotec.

    Fisker Karma are un sistem de propulsie exclusiv numit Q-DRIVE, alcatuit din doua motoare electrice de aproximativ 200 CP. Karma poate sprinta de la 0 la 100km/h in 6 secunde si poate atinge o viteza maxima de 200km/h.

    "Fisker Automotive a adus entuziasm noii categorii atat de necesare vehiculelor ecologice", explica Peter Kuchnicki, director executiv al Spark Awards.

    Vizualizari: 1912