rss

Faza scurta va disparea in urmatorii 5 ani

  1. 29/05/2009
  2. Tags: E-Klasse, Faruri inteligente, Faza de intalnire, Mercedes, mercedes e-klasse
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toate modelele care vor fi produse incepand cu anul 2014 vor dispune de faruri inteligente care vor functiona numai pe faza lunga, intensitatea razei de lumina urmand sa fie reglata in mod automat de senzorii cu care va fi dotat noul sistem.

    Compania americana Gentex, care produce acesti senzori, lucreaza in momentul de fata la noul sistem denumit "SmartBeam" si colaboreaza cu marii producatori de blocuri optice pentru a implementa noua tehnologie. Sistemul va integra componente ce vor ajuta la diminuarea intensitatii luminii in functie de conditiile de drum.

    Poate va intrebati cum va functiona sistemul pe timp de noapte. Ei bine, senzorii cu care este dotat SmartBeam vor fi capabili concomitent sa mascheze partial raza de lumina pentru ca ceilalti participanti la trafic sa nu fie orbiti si sa mentina o iluminare perfecta a drumului pentru cel de la volan.

    Cei de la Gentex au anuntat ca aceasta tehnologie este practic o versiune imbunatatita a actualului sistem de faruri inteligente cu care este echipat noul Mercedes E-Klasse.

    Vizualizari: 4120