rss

Fascinatie: colectia de masini a lui Michael Jackson

  1. 27/06/2009
  2. Tags: Cadillac, colectie, Lincoln, Michael Jackson, Rolls Royce
    Vezi toate fotografiile (4)

    Este binecunoscut faptul ca regele pop-ului, recent trecut in nefiinta, poseda o colectie de masini impresionanta, care... a fost la un pas de a fi scoasa la licitatie in primavara acestui an.

    Date fiind datoriile acumulate de megastar-ul american, inca este posibil ca respectivele vehicule sa-si schimbe proprietarul; ca atare, ne-am gandit sa va prezentam mai in amanunt cateva dintre ele, inainte de a deveni trofeele unor “lupte” intre diversi milionari.

    Incepem in forta cu o limuzina Rolls Royce Silver Seraph din 1999 – doar una dintre cele patru limuzine detinute de Michael Jackson –, al carei habitaclu rivalizeaza cu interioarele celor mai luxoase locuinte regale construite de-a lungul timpul. Se spune ca insusi cantaretul este autorul designului, fapt care explica intr-o oarecare masura folosirea din belsug a aurului de 24 de carate.

    Nici motorizarea masinii nu se lasa mai prejos in ceea ce priveste caracterul nobil: Rolls-ul este propulsat de un V12 de 5,4 litri, ce trimite catre roti in jur de 322 CP.

    Trecem la un alt Rolls Royce, de data aceasta un Silver Spur II din 1990, al carui interior somptuos, decorat cu piele alba si neagra, contrasteaza puternic cu aspectul pauper al pielii gri si materialelor textile prezente in habitaclul unui urias Lincoln Town Car alb, model 1988 (probabil, Michael l-a cumparat si a uitat sa-l customizeze).

    Onoarea industriei auto americane este totusi salvata de un superb Cadillac Fleetwood din 1954 – ce poate fi admirat si in pelicula “Driving Miss Daisy” –, precum si de o serie de masini care nu fac altceva decat sa confirme gusturile unui barbat care si-ar fi dorit sa ramana pe veci copil: un van Ford Econoline model 1993 dotat cu ecrane TV si o consola pentru jocuri, o masina de pompieri GMC High Sierra din 1986, o caleasca motorizata, un mini-car Dodge Viper “pictat” cu personajele din The Simpsons, plus o motocicleta Harley Davidson de politie.

    Peter Pan a trait cu-adevarat. Doar ca, in in lumea noastra, a folosit pseudonimul Michael Jackson...

    Vizualizari: 3338