rss

S-a facut pace in Formula 1!

  1. 24/06/2009
  2. Tags: F1, Fia, Formula 1, Fota, Max mosley
    Vezi toate fotografiile (1)

    Astazi, la Paris, s-a pus capat razboiului dintre FOTA si FIA. Invingatoare in conflictul ce a tinut saptamani in sir capul de afis in publicatiile de motorsport au iesit echipele, care au obtinut o dubla victorie: regulamentul din 2009 va fi valabil si in sezonul viitor, iar Max Mosley a declarat ca nu va mai candida pentru un nou mandat la presedintia Federatiei Internationale de Automobilism la alegerile din octombrie.

    Asadar, ceea ce multi anticipau s-a intamplat: FIA a renuntat la pozitia de forta si a batut in retragere. Cele opt echipe care formeaza Formula One Team's Association si-au impus punctul de vedere, astfel ca in 2010 vom avea un singur Campionat de F1, in care vom vedea la lucru 13 echipe.

    "Principala noutate este ca nu va fi nicio despartire. Vom avea un singur campionat in 2010, lucru pe care, cred eu, toti ni l-am dorit", a declarat Max Mosley. Desi bugetele nu vor fi reduse atat de drastic cum dorea presedintele Forului Mondial, reprezentantii FOTA au fost de acord cu unele reduceri de cheltuieli, declarand, totodata, ca fiecare echipa a taiat adanc in buget fara a fi obligata de regulament, ci de criza economica mondiala.

    "Am cazut de acord asupra reducerii cheltuielilor, dar obiectivul este ca in doi ani sa aducem Formula 1 la nivelul anilor '90 in ceea ce priveste bugetele", a continuat btitanicul in varsta de 69 de ani, care a incheiat: "Nu o sa mai candidez pentru un nou mandat, acum, cand in Formula 1 s-a facut liniste".

    Probabil ca Marele Circ va avea parte de inca trei ani linistiti, Brawn GP, Ferrari, McLaren-Mercedes, BMW Sauber, Renault, Toyota, Red Bull si Toro Rosso semnand un angajament prin care "se leaga" de F1 pana in 2012.

    Bernie Ecclestone, prezent si el in capitala Frantei, s-a declarat extrem de fericit in urma acordului celor doua parti.

    Principala cauza a conflictului a reprezentat-o  limita de buget de 45 milioane de euro anual pentru fiecare echipa pe care FIA dorea sa o impuna incepand din sezonul 2010.

    Vizualizari: 951