rss

FIA planuieste inverzirea raliurilor

  1. 13/04/2009
  2. Tags: Fia, Max mosley, Wrc
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sistemul KERS, una dintre marile probleme cu care se confrunta de ceva timp echipele din Formula 1 - dezvoltarea acestui dispozitiv nu merge deloc bine - ar putea deveni in curand obligatoriu si pentru bolizii din Campionatul Mondial de Raliuri.

    Max Mosley
    , presedintele Federatiei Internationale de Automobilism, a declarat ca, din punctul sau de vedere, este mult mai bine sa se incerce protejarea mediului prin folosirea mai eficienta a energiei, decat prin folosirea combustibililor alternativi.

    "Prin directia in care am luat-o cu Formula 1 - si pe care intentionam sa o abordam in viitor si in WRC - incercam sa incurajam folosirea cat mai eficienta a energiei, in loc sa dictam tipul de combustibil ce ar trebui folosit. Pentru ca, daca poti sa obtii mai mult dintr-o cantitate data de combustibil, atunci, cu siguranta, aceasta este solutia pentru intreaga industrie auto. Sistemul KERS ajuta si tot asa se va intampla cu recuperarea energiei pierdute prin sistemul de evacuare si chiar prin cel de racire, acestea din urma urmand a fi implementate in F1 din 2013", a spus Mosley.

    Presedintele FIA este de parere ca in urmatoarele sase luni echipele din Marele Circ isi vor rezolva problemele legate de Kinetic Energy Recovery System (KERS), dar considera ca lucrurile nu trebuie grabite in ceea ce priveste Campionatul Mondial de Raliuri. "Trebuie sa vedem mai intai cum decurg lucrurile in F1 si abia dupa aceea putem vorbi despre aducerea noilor tehnologii in raliuri. Nu vrem sa facem nicio greseala", a explicat acesta.

    Vizualizari: 812