rss

F1: Ron Dennis a parasit McLaren F1

  1. 17/04/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Mclaren mercedes, Ron dennis
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ron Dennis si-a anuntat joi, 16 aprilie, retragerea din functia de CEO al echipei de Formula 1 McLaren Mercedes, rol ce ii va reveni lui Martin Whitmarsh. Dennis ramane, in schimb, actionar, cu 15% din dividende, al McLaren Group, fiind numit totodata in functia de presedinte executiv al diviziei de masini de strada, McLaren Automotive.

    Desi nu a recunoscut oficial, se zvoneste ca plecarea britanicului in varsta de 61 de ani a avut loc ca urmare a scandalului "lie-gate", cand Lewis Hamilton, sfatuit de un oficial McLaren Mercedes, a mintit stewarzii dupa cursa din Australia.

    "Recunosc ca nu imi este usor. Recunosc ca intotdeauna am luptat din rasputeri pentru McLaren in Formula 1. Ma indoiesc ca Max Mosley sau Bernie Ecclestone vor fi dezamagiti de decizia mea. Dar este alegerea mea, nimeni nu mi-a cerut sa renunt", a explicat Dennis la conferinta de presa organizata la uzina din Woking, Marea Britanie.

    Totodata, Ron Dennis a marturisit ca nu are nicio problema in a-l lasa pe Martin Whitmarsh sa raspunda de acum inainte de operatiunile din Marele Circ, urmand ca el sa se dedice activitatii diviziei McLaren Automotive, aceasta urmand sa devina o companie independenta.

    Ron Dennis
    a fost alaturi de McLaren din 1980 si, sub bagheta sa, echipa britanica a obtinut 10 titluri la piloti si sapte la constructori.

    Vizualizari: 963