rss

F1: Campionul mincinos

  1. 04/04/2009
  2. Tags: C200, C200 Aero Concept, C200 Eco Concept, Ssangyong
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lewis Hamilton si, implicit, McLaren Mercedes se afla din nou in centrul unui scandal, dupa ce campionul in exercitiu a mintit stewarzii la finalul Marelui Premiu al Australiei. In prima etapa a sezonului, Jarno Trulli (Toyota) a terminat pe trei, urmat de Hamilton. Dupa cursa, insa, italianul a primit o penalizare de 25 de secunde pe motiv ca l-ar fi depasit pe britanic cand safety car-ul se afla pe pista, astfel ca Hamilton a obtinut pozitia a treia la masa verde.

    Dar FIA a revenit asupra deciziei cand si-a dat seama ca pilotul McLaren Mercedes a oferit informatii false, astfel ca i-a retras penalizarea lui Trulli, excluzandu-l totodata pe Lewis Hamilton din clasamentul cursei.

    Pilotul de culoare s-a justificat spunand ca Dave Ryan, dirtectorul sportiv al echipei, i-a cerut sa minta. Ca urmare, acesta a fost concediat, in ciuda celor 30 de ani petrecuti in slujba echipei McLaren.

    Dar lucrurile nu se opresc aici. Fernando Alonso, care a pilotat pentru anglo-germani in 2007, impreuna cu Bernie Ecclestone, acuza McLaren Mercedes ca nu se afla la prima prcatica de acest gen. Spaniolul a declarat ca aceasta intamplare ii aminteste de ceea ce s-a petrecut in Marele Premiu al Ungariei din 2007. "Nu este prima data cand ii mint pe stewarzi, deci, mai devreme sau mai tarziu trebuia sa fie prinsi si sanctionati", a spus Alonso pentru publicatia Diario AS.

    Pe de alta parte, Ecclestone spune ca nu poate intelege de ce a fost trimis acasa Dave Ryan, suspectand ca acesta este doar tapul ispasitor. "Dave Ryan este doar un angajat. Actioneaza de capul lui?", a comentat, insinuator, britanicul care tine in continuare fraiele Formulei 1.

    O alta persoana care pune sare pe rana celor de la McLaren este proaspat retrasul David Coulthard, care a explicat ca astfel de episoade controversate fac diferenta dintre pilotii buni si cei extraordinari. "Mereu sunt unii piloti care vad lucrurile numai cum vor ei. Ayrton Senna a fost unul, Michael Schumacher la fel, iar acum vad ca si Lewis Hamilton este facut din acelasi aluat", a spus scotianul.

    In urma scandalului, germanii de la Bild l-au supranumit pe Leiws Hamilton "Campionul mincinos", reprezentandu-l intr-o fotografie cu nasul lui Pinocchio.

    Urmatoarea etapa de Formula 1 va avea loc duminca aceasta, in Malaezia.

    Vizualizari: 1152