rss

F1: Barrichello va concura pentru Williams in 2010

  1. 13/10/2009
  2. Tags: Brawn GP, Cosworth, Formula 1, Rubens Barrichello, Williams f1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi oficialii team-ului Williams F1 nu au confirmat informatia, un post de televiziune din Brazilia a anuntat ca pilotul brazilian de la Brawn GP, Rubens Barrichello, va pilota in sezonul 2010 de Formula 1 unul dintre monoposturile echipei patronate de Frank Williams.

    Sursa mentionata sustine ca "Rubinho" i-ar fi dezvaluit bunului sau prieten Luciano Burti, si el fost pilot de F1, ca exista deja un acord intre cele doua parti. La randul sau, Burti a scris pe contul sau de Twitter ca Barrichello va semna pe un an cu optiune de prelungire pentru inca un sezon.

    Stirea a fost anuntata in weekend la postul brazilian de televiziune Rede Globo, unde s-a mai precizat de asemenea ca bolizii Williams vor fi echipati cu motoare Cosworth si ca viitorul coleg al lui Barrichello va fi germanul Nico Hulkenberg, actualul pilot de teste al team-ului britanic si campion in GP2.

    Astfel, Ruben Barrichello va deveni cel de-al patrulea pilot brazilian care va concura pentru Williams, dupa Nelson Piquet (1986-1987), Ayrton Senna (1994) si Antonio Pizzonia (2004-2005). A mai fost si un al cincilea pilot, Jose Carlos Pace, care a pilotat in sezonul 1972 pentru aceeasi echipa, insa in acea perioada Williams nu era constructor.

    Vizualizari: 1115