rss

Doi chinezi construiesc masini de F1 din fiare vechi

  1. 13/04/2009
  2. Tags: F1
    Vezi toate fotografiile (9)

    Desi ne-am obisnuit deja cu stilul chinezesc de a copia si a construi fara a pune prea multa baza pe calitate si siguranta, acest popor tot mai reuseste sa ne surprinda din cand in cand. De data asta nu ne referim la vreo mare companie auto din China, ci la o familie din Tangshan, oras situat la cateva ore distanta de Beijing.

    Sunt, insa, de admirat ingeniozitatea si efortul fratilor Zhao care, folosind materialele aruncate de altii, printre care rama unui pat, materialul recuperat dintr-un scaun vechi si o usa, dar si multe table si fier vechi, au construit o replica pentru strada a unui monopost de Formula 1. Si, una peste alta, aceasta mai si functioneaza!

    Nu este, insa, prima realizare de acest gen a lor, acesta fiind, de fapt, al patrulea monopost fabricat din resturi in garajul casei lor.

    Nu stiu daca aceasta masina are dreptul de a circula pe strada, insa avand in vedere ca vorbim despre China, nimic nu pare imposibil. Lasand la o parte legislatia, este de notat ca masina atinge viteza maxima de 170 km/h, gratie in primul rand, sustin fratii Zhao, testelor din tunelul aerodinamic construit... de ei, acasa. 

    Vizualizari: 1594