rss

Directorul general interimar vrea o restructurare profunda a conducerii GM

  1. 07/12/2009
  2. Tags: Ed Whitacre, GM
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ed Whitacre, presedintele GM, devenit director general interimar dupa demisia de saptamana trecuta a lui Fritz Henderson, a bagat spaima in membrii comitetului executiv al concernului american dupa ce a anuntat o restructurare profunda la nivelul acesteia.

    Fritz Henderson si-a prezentat demisia martea trecuta, la cererea consiliului de administratie, dupa numai opt luni de mandat si, in ciuda faptului ca a fost numit in aceasta functie doar pana la gasirea unui nou director, masurile anuntate de Whitacre arata ca acesta ar putea ramane la conducerea General Motors pentru cel putin un an.

    In varsta de 68 de ani, Ed Whitacre a devenit presedintele GM in iulie 2009, imediat dupa ce, ajutata de Guvernul American, compania a iesit din faliment, iar anterior a ocupat functia de director general la AT&T.

    Potrivit Bloomberg, Ed Whitacre a declarat ca va aduce mai multi tineri si mai multe femei in conducerea GM in incercarea de a schimba "o cultura invechita", care a adus pierderi mari pentru GM in ultimii ani.

    Vizualizari: 956