rss

Dealerii auto si-au extins service-ul si pentru marci pe care nu le livreaza

  1. 26/02/2010
  2. Tags: dealeri, service
    Vezi toate fotografiile (1)

    O mare parte a dealerilor auto care asigura si service au solicitat Registrului Auto Roman (RAR), in ultimul an, extinderea autorizatiei de reparatii si la alte marci decat cele pe care le livreza pe piata. Aceasta miscare a fost gandita pentru a acoperi din pierderile cumulate pe segmentul vanzarilor.

    "Pierderile avute cu scaderea pietei auto i-a determinat pe aproape toti dealerii care asigura si servicii post vanzare sa ceara, in ultimul an, extinderea autorizatiei de interventie si asupra altor marci", a declarat pentru Mediafax directorul executiv al departamentului de Certificare Sisteme de Management din cadrul Registrului Auto Roman (RAR), Claudiu stefanescu.

    Dealerii spun ca solicitarea de extindere a dreptului de interventie si pe alte marci este o masura fireasca, dat fiind ca activitatea de service a devenit principala sursa de venit pentru industria auto.

    "In contextul economic actual, activitatea post vanzare reprezinta 80% din veniturile unei reprezentante auto. Este normal sa ne orientam dupa miscarile din piata", a precizat Nicolae Sorescu, directorul general al dealerului auto Radacini Motors, companie aflata pe lista solicitantilor.

    La randul lor, reprezentantii Tiriac Holdings spun ca tendinta clientilor de a investi intretinerea autovehiculului a determinat compania sa isi adapteze afacerile after sales.

    "Extinderea activitatii de service si catre alte marci decat cele din portofoliul Tiriac Holdings reprezinta o decizie fireasca de business pentru reteaua noastra de dealeri. Aceasta decizie vizeaza cresterea cifrei de afaceri a grupului si cresterea cotei de piata pe care o detinem pe segmentul serviciilor post vanzare", a explicat directorul de comunicare al Tiriac Holdings, Cristina Munteanu.

    Vizualizari: 1261