rss

De vanzare: McLaren F1 GTR "Long Tail"

  1. 18/06/2009
  2. Tags: BMW, F1 GTR, Fia gt, Le mans, Mc laren
    Vezi toate fotografiile (9)

    McLaren a construit doar 28 de modele F1 special dezvoltate pentru a concura in etapele din campionatul FIA GT sau cursa de la Le Mans, iar dintre acestea doar 10 au avut caroseria alungita precum cea a masinii din imagine.

    Ei bine, una dintre cele 10, care a apartinut echipei Gulf Davidoff, este acum de vanzare in Japonia.

    Fabricat in 1997, acest McLaren F1 GTR cu numarul de sasiu 28R a concurat in etapele competitiei FIA GT din acelasi an, obtinand doua locuri sase (in cursele de la Laguna Seca si Suzuka) si inca trei finish-uri de Top 10. Incepand cu cea de-a doua jumatate a sezonului, bolidul a jucat rol de rezerva pentru masina cu numarul de sasiu 25R, care a luat foc in timpul cursei de 24 de ore de la Le Mans.

    Din punct de vedere tehnic, lucrurile sunt identice ca acum 12 ani: sub caroseria din materiale compozite se regaseste o versiune modificata a motorului BMW V12, ce dezvolta nu mai putin de 900 CP.

    In plus, desi este mai lunga si are un urias eleron care “apasa” pe puntea spate, masina cantareste cu 75 kg mai putin decat modelul de serie (adica 915 kg). Oricine va reusi sa si-o adjudece, va face furori pe Suzuka...

    Vizualizari: 2602