rss

De ce tinerii sunt considerati pericolele soselelor

  1. 30/07/2009
  2. Tags: companie auto
    Vezi toate fotografiile (4)

    Stirile “de la ora cinci” abunda in exemple nefericite in care actorii principali si deseori victime sunt tinerii. Mai mult, a devenit deja stereotip ca proaspat-iesitii din adolescenta sa provoace cele mai multe accidente rutiere. Motivele pentru care se ajunge la asemenea rezultate tragice tin de atitudinea specifica varstei: teribilism, imprudenta, convingerea ca lor nu li se poate intampla o asemenea grozavie.

    Stim cu totii ca soferii cu varsta frageda nu numai ca vorbesc la telefon, dar si trimit mesaje in timp ce sofeaza. Bun, si cei maturi o fac, insa consecintele pot fi devastatoare atunci cand imbini lipsa de experienta cu redactarea mesajelor telefonice.  

    Insa acest detaliu poate fi cel mai inofensiv pe langa predispozitia tinerilor de a se urca la volan sub influenta alcoolului. Sansele ca acestia sa consume alcool sunt foarte mari daca luam in calcul iesirile dese in club, discoteca, petrecerile sau iesirile cu prietenii. Cele mai multe cazuri implica tineri de sex masculin, fetele fiind mai prudente si mai putin teribiliste.

    De aceea si companiile de asigurari aplica tarife mai mari pentru barbatii pana in 25 de ani, fata de femeile de aceeasi varsta sau de persoanele mature. Concret, cei mai tineri si mai nabadaiosi soferi (cu accidente provocate sau amenzi pentru viteza la activ) sunt pe lista "periculosilor", iar daca mai au si masini de peste 2.000 centimetri cubi vor plati CASCO mai scump decat cei mai in varsta si mai prudenti.

    Astfel, cei cu 10-15 ani de experienta in trafic si care nu au inregistrat incidente auto vor beneficia de reduceri la prima de asigurare, ca si femeile care, conform statisticilor, sunt mai prudente la volan. Polite la pret scazut vor plati si persoanele casatorite si care au si copii, considerandu-se ca sofeaza mai prudent decat necasatoritii.

    De aceea atragem atentia tinerilor nostri asupra pericolului la care se expun cand accelereaza peste masura, “fac liniute”, scriu mesaje in timp ce conduc sau se urca cu mintea nu tocmai limpede la volan, dupa o noapte la bar. Tineretea nu inseamna nemurire!

    PS: Daca ai ceva de povestit referitor la incidentele din trafic intra aici. Auto.ro te premiaza.

    Vizualizari: 1154