rss

Daimler nu vede bine pietele auto in 2010

  1. 29/10/2009
  2. Tags: Daimler, piete auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ciuda revenirii la un profit net in al treilea trimestru al anului, dupa doua trimestre consecutive de pierderi de miliarde de euro, Daimler AG se asteapta ca 2010 sa fie un an sumbru pentru piata de autoturisme si vehicule comerciale. Daimler, cel mai mare producator mondial de camioane si al doilea-cel mai mare constructor de automobile premium, a declarat ca industria sufera in continuare de mahmureala de dupa recesiunea la nivel mondial.

     

    Stimulentele Guvernului au fost menite sa incurajeze vanzarile de autoturisme noi, dar compania a declarat ca a devenit evident ca sperantele intr-o reinviere a sectorului auto sunt deplasate Cu toate acestea, Daimler se asteapta ca cererea mondiala de automobile sa scada in acest an cu doar aproximativ 10% datorita stimulentelor de la stat.

     

    Intr-o declaraţie, compania a subliniat ca este de asteptat ca cererea sa fie puternic afectata atunci cand programele de sprijin de la stat vor disparea. Daimler a mai adaugat ca, in urmatorii ani, aceasta va fi vazuta "in special pe piata matura a modelelor de volum”.

     

    Vizualizari: 824