rss

Cum sa evitati anumite tipuri de accidente

  1. 26/03/2010
  2. Tags: Accidente, cum sa...
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sunetul specific scos de masina atunci cand se ciocneste cu altceva este ultimul pe care ar vrea cineva sa-l auda - si cu o serie de masuri preventive puteti reduce sansele unui accident dramatic.

     

    Exista doua lucruri simple pe care un conducator auto le poate face pentru a reduce sansele oricarui tip de accident: uita-te cat mai departe posibil si stai cu aproximativ trei secunde in spatele masinii din fata ta, indiferent de viteza. Daca te uiti mult in fata este mult mai probabil sa vezi situatii potential periculoase - cum ar fi ca cineva se pregateste pentru un viraj sau un obiect se afla in drum - si ai timp sa reactionezi in consecinta. In mod similar, avand aproximativ trei secunde intre masina ta si masina din fata, de asemenea, iti oferi timp pentru a putea reactiona.

     

    Ce trebuie sa faceti daca: Schimbati directia de mers brusc

    Daca schimbati directia de mers brusc pentru a evita un animal, un alt vehicul sau un alt obiect din calea voastra, poate rezulta o coliziune cu un alt autoturism sau chiar rasturnarea. Cel mai bine ar fi sa evitati schimbarea directiei, prin actiuni preventive de care v-am spus si mai sus – sa priviti in fata cat mai departe, pentru a putea fi constiensi de pericol. Daca virarea este inevitabila, cel mai bine ar fi sa rotiti mai intai volanul , apoi sa apasati frana, pentru a reduce posibilitatea unei rasturnari.

     

    Ce trebuie sa faceti daca: Faceti pana de cauciuc in timp ce conduceti

    Explozia unui cauciuc poate fi o experienta infricosatoare, iar pierderea brusca a presiunii din pneuri poate insemna o masina greu de controlat, iar incetinirea rapida poate ingreuna si mai mult mentinerea controlului. E bine sa reduceti treptat viteza si sa pastrati maşina pe directia de mers cat mai mult posibil. O data ce masina se misca mai incet, puteti incerca sa va apropiati de marginea drumului pentru a opri in conditii de siguranta.

     

    Ce trebuie sa faceti daca: Iesiti de pe drum

    Daca masina paraseste asfaltul si intra in murdarie sau in zapada de pe marginea drumului, este o reactie naturala sa virati brusc astfel incat sa reveniti inapoi pe drum cat mai repede, insa facand acest lucru riscati o rasturnare. In schimb, puteti sa rotiti volanul, astfel incat masina sa se deplaseze pe directie dreapta si treptat sa incetiniti. O data ce ati oprit in conditii de siguranta treceti inapoi pe drum.

     

    Daca in timp ce aceste mici sfaturi ar putea transforma o coliziune potentiala intr-un pericol evitat, faptul ca dvs sunteti concentrat pe condus este esential pentru a evita in totalitate aceste situatii neplacute. Cercetarile arata ca ciocnirile sunt mult mai greu de evitat atunci cand un conducator auto este distras, ca de exemplu daca se uita la copilul aflat pe bancheta din spate sau citeste o harta sau face mai multe lucruri in acelasi timp (foloseste telefonul mobil sau mananca).

     

    Incercati sa ramaneti concentrati pe condus cand sunteti la volan si actionati preventiv. Lasati o distanta fata de vahiculul din fata care sa va permita sa reactionati.

     

    Vizualizari: 4789
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »