rss

Continental va produce turbine

  1. 05/05/2009
  2. Tags: Continental, supraalimentare, turbina
    Vezi toate fotografiile (1)

    In momentul de fata, mare parte din necesarul global de turbine este furnizat de trei producatori, dar compania germana, cunoscuta mai ales pentru pneurile sale (produce si sisteme de franare, printre altele), vrea sa intre pe aceasta piata ce a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani.

    Impulsul a fost dat de normele de poluare mai stricte, care au motivat producatorii sa renunte la motoarele aspirate de cilindree medie spre mare in favoarea unor agregate mai mici, supraalimentate.
    Daca pana de curand mai toate motoarele diesel erau dotate cu turbina, acum si multe automobile ce folosesc motoare Otto beneficiaza, de asemenea, de aceasta tehnologie, ceea ce a marit cererea semnificativ.
    Astfel se justifica intentia celor de la Continental, care vor sa intre intr-un segment impartit de Borg Warner (KKK), Honeywell (Garrett) si IHI.

    Produsul Continental ar urma sa fie lansat in 2011 si sa fie furnizat unui producator a carui identitate este deocamdata secreta. Fireste ca o singura comanda nu inseamna ca germanii vor pune in pericol numele consacrate din sector, dar, in timp, pot sa atinga o cota de piata satisfacatoare.

    Vizualizari: 1546
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »