rss

Constructorii auto vor infrastructura pentru vehiculele cu hidrogen

  1. 10/09/2009
  2. Tags: Daimler, Ford, Kia
    Vezi toate fotografiile (1)

    Importanti producatori de vehicule in tehnologia  celulelor de combustibil - Daimler AG, Ford Motor Company, General Motors / Opel, Honda Motor Co, Ltd., Hyundai Motor Company, Kia Motors Corporation, alianta Renault SA, Nissan Motor Corporation si Toyota Motor Corporation au dat o declaratie comuna pentru dezvoltarea si introducerea pe piata a vehiculelor electrice cu celule de combustibil, printr-o Scrisoare de intelegere.

    Astfel, acestia solicita guvernelor, companiilor din domeniul energetic si altor organizatii dezvoltarea unei infrastructuri accesibile care sa asigure introducerea cu succes pe piata a vehiculelor electrice cu celula de combustibil (FCEV – fuel cell electric vehicles).

    Pentru a asigura intrarea cu succes pe piata a vehiculelor electrice cu celule de combustibil, infrastructura pe baza de hidrogen trebuie sa fie construita și sa aiba o  densitate suficienta. Reteaua trebuie terminata pana in 2015 si ar trebui sa fie construita din zonele metropolitane, prin intermediul unor coridoare, catre o acoperire cat mai larga.

    Producatorii sustin ideea de a construi o infrastructura de hidrogen in Europa, cu Germania ca punct de pornire regional si in acelasi timp, dezvoltarea de concepte similare pentru patrunderea pe piata a infrastructurii pe baza de hidrogen in alte regiuni ale lumii, inclusiv SUA, Japonia si Korea ca puncte de plecare urmator.


    Vizualizari: 1602