rss

Constructorii auto vor fi obligati din 2011 sa livreze masini dotate cu ABS

  1. 03/02/2010
  2. Tags: Abs, Dacia, ESP, Masini
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorii auto vor fi obligati, incepand din luna februarie 2011, sa livreze pe piata UE doar autoturisme si vehicule utilitare usoare echipate cu sisteme de asistare la franare. Decizia vine in urma prevederilor unei directive a CE referitoare la imbunatatirea gradului de protectie a pietonilor.

    Directiva prevede ca toate modelele de autoturisme si autoutilitare usoare noi din UE trebuie sa fie echipate cu ABS pana in 2011.

    Automobilele si vehiculele comerciale pot obtine calificativul maxim de siguranta, de cinci stele, numai daca sunt dotate standard cu echipamentul electronic de stabilitate (ESP), conform unei alte directive UE.
    Sistemul ESP va fi si el obligatoriu incepand cu anul 2014.

    Totodata, autovehiculele utilitare trebuie sa fie echipate suplimentar, incepand cu anul 2015, cu sisteme de franare de urgenta cu functie de anticipare, precum si cu sisteme de asistare la mentinerea benzii de rulare.

    "Sistemele ABS si AFU sunt prezente in dotarea de serie pentru toate modelele Dacia comercializate în Romania", a spus reprezentantul companiei autohtone Dacia, Daniel Sasarean.

    Vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe a recunoscut insa ca in prezent, cele mai multe masini de pe piata romaneasca nu sunt dotate cu un astfel de sistem.

    Vizualizari: 2313
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »