rss

Citroen decide viitorul lui GT Concept in cel mult o luna

  1. 02/06/2009
  2. Tags: Citroen, Concept car, GT Concept, productie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anul trecut, la Paris, Citroen si Digital Polyphony prezentau GT Concept, un prototip gandit pentru a face parte dintr-o lume virtuala si special creat pentru jocul video Gran Turismo 5. Daca este sa ne luam insa dupa ultimele zvonuri care circula in industrie, francezii se gandesc serios sa introduca acest concept in productia de serie, o decizie urmand a fi luata in cel mult o luna.

    Potrivit lui Vincent Besson, sef de produs la Citroen, francezii au primit suficiente dovezi de interes pentru ca GT Concept sa fie fabricat intr-o serie foarte limitata, de maximum 15 exemplare, fiecare dintre acestea urmand sa coste in jur de 1 milion de euro.

    Spre deosebire de conceptul desenat de japonezul Takumi Yamamoto, care era echipat cu un motor pe baza de hidrogen cu emisii zero, viitorul Citroen GT ar urma sa primeasca probabil un propulsor V8 de provenienta Ford, ce va dezvolta in jur de 500 CP.

    Daca oficialii companiei vor da unda verde pentru ca supercar-ul GT sa fie produs in serie, vom afla la inceputul lunii iulie, iar daca acest lucru se va intampla viitorul supercar de la Citroen va fi prezentat la Frankfurt. "Telul nostru nu este sa castigam bani cu aceasta masina, dar nici sa pierdem", a explicat Besson.

    Vizualizari: 1007
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »