rss

Citroen a testat C4 WRC

  1. 11/04/2009
  2. Tags: C4, Citroen, Wrc
    Vezi toate fotografiile (1)

    A doua zi dupa cea de-a patra runda a sezonului WRC din acesta an, Citroen a supus unor teste versiunea hibrida a conceptului Citroen C4 WRC cu pilotul de raliuri, Dani Sordo. Spaniolul a efectuat primul test cu prototipul C4 WRC HYbrid in apropiere de Faro, Portugalia la scurt timp dupa sfarsitul Raliul din Portugalia, castigat de modelul C4.

    Automobilul a fost lansat la Paris Motor Show, in octombrie 2008 si a fost conceput pentru a concura in interiorul WRC, in cazul in care FIA a decis trecerea la tehnologia hibrid in viitorul apopiat. In scopul economisirii combustibilului, masina a fost trecuta la modul electric pe anumite sectiuni ale drumului pe care a fost testata. Un sistem de propulsie electrica a fost adaugat la motorul cu combustie interna precum si un acumulator litiu-ion de 990 celule.


    "In modul electric, se poate conduce fara a face cel mai mic zgomot, lucru foarte neobisnuit pentru o masina de curse. Este mai bine pentru mediul inconjurator si, de asemenea, mai confortabil pentru echipaj, ceea ce face ca si anumite sectiuni de drum sa fie mai placute ", a declarat pilotul Dani Sordo.

    Vizualizari: 1132