rss

Citroen Hypnos, primul hibrid diesel produs in serie

  1. 01/05/2009
  2. Tags: Citroen, Hypnos
    Vezi toate fotografiile (1)

    Citroen a prezentat conceptul Hypnos la ultima editie a Salonului Auto de la Paris, ulterior venind si declaratia oficiala prin care se anunta intrarea sa in productia de serie in 2011. Interesant este ca, daca termenul va fi respectat, Citroen Hypnos va deveni primul hibrid diesel functional!

    Propulsia viitorului model va fi asigurata de un tandem format dintr-un agregat turbodiesel de 2.0 litri ce dezvolta 200 CP, a carui putere este transmisa rotilor din fata, si o unitate electrica de 50 CP, care pune in miscare rotile posterioare. O combinatie castigatoare, daca ne luam dupa spusele francezilor, care sustin ca Hypnos poate parcurge 100 de kilometri cu mai putin de 4 litri de combustibil.

    Momentan, motorul electric este alimentat de baterii cu hidrura de nichel, insa ulterior acestea vor fi inlocuite de baterii litiu-ion, mult mai putin nocive pentru mediul inconjurator. Totodata, inginerii Citroen se gandesc la o versiune in care locul turbodiesel-ului va fi luat de un propulsor pe benzina.

    Intr-un interviu pentru AutoCar, Frederic Poil, omul responsabil cu dezvoltarea motoarelor hibride la Citroen, a declarat: "Credem ca, prin aceasta combinatie, putem construi un motor care sa aiba consumul si emisiile unei unitati de 1.6 litri, dar puterea sa fie comparabila cu cea dezvoltata de un 3.0 litri".

    Vizualizari: 1336