rss

Citroen GT Concept vine la Goodwood Festival

  1. 17/06/2009
  2. Tags: Citroen, Concept car, Gran Turismo 5, GT Concept, Prototip
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anul trecut, la Paris, Citroen a uluit asistenta prezentand supercarul GT Concept, care a anuntat ca va fi produs intr-o serie foarte limitata de doar 50 de exemplare. Pana atunci, prototipul va fi expus in cadrul unor renumite show-uri internationale, ultima "halta" fiind Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie.

    Dupa ce si-a facut debutul in cursa de 24 de ore de la Nurburgring, iar in weekend-ul trecut a putut fi admirat la parada pilotilor participant in cursa de 24 de ore de la Le Mans, GT Concept va fi expus la Festivalul Vitezei de la Goodwood (3-5 iulie) alaturi de unele dintre cele mai spectaculoase modele, mai vechi, dar si mai noi, care s-au evidentiat de-a lungul anilor prin performantele lor extraordinare.

    Citroen GT Concept, care este prima replica a unui vehicul conceput digital pentru o lume virtuala, masoara 4,96 metri in lungime si doar 1,09 metri in inaltime. Din punct de vedere estetic, prototipul afiseaya un design extrem de dinamic care este dat de imensul parbriz, ce pare dintr-o bucata cu geamurile laterale, de aripa spate ca de avion, de prizele de aer foarte largi, de difuzorul de aer posterior, de blocurile optice frontale foarte inguste, portierele de tip "gullwing" si de jantele uriase din aliaj de 21 de inch.

    Acest concept a fost realizat de Citroen in colaborare cu compania Polyphony, creatoarea jocului Gran Turismo 5 destinat consolelor Playstation 3 ce s-a vandut in peste 50 de milioane de copii in intreaga lume. De altfel, GT Concept este una dintre masinile care pot fi conduse in acest joc extrem de popular.

    Vizualizari: 1960