rss

Citroen DS5 va beneficia de un sistem diesel-hibrid

  1. 04/05/2009
  2. Tags: Citroen, DS Inside, DS5, Hibrid
    Vezi toate fotografiile (1)

    Inca de la anuntul oficial al resuscitarii gamei DS, s-au lansat numeroase speculatii cu privire la  configuratiile motoarelor ce vor echipa noile modele. Avem insa prima confirmare a faptului ca DS5, o masina precedata de DS3 si DS4, programata pentru lansare, in 2011, va include, de asemenea, printre alte motoare, un propulsor diesel-hibrid, care reduce atat emisiile cat si consumul de carburant.

    Producatorul francez a confirmat faptul ca cel de-al treilea model Citroen in noua gama premium de automobile, care va include un DS3 si DS4, va ajunge pe piata in 2011.

    Desi procesul de dezvoltare se afla inca in faza incipienta, compania PSA este increzatoare ca va reusi sa realizeze "economii considerabile de combustibil" si o scadere de pana la 35% din emisiile de dioxid de carbon, comparativ cu un model pe benzina de dimensiuni similare. Prin dispunerea propulsorului diesel in fata, si a motorului electric in spate, PSA a eliminat necesitatea folosirii diferentialelor interaxiale de transfer, arborilor cardanici, si diferentialelor simple.

    In ceea ce priveste DS5, care va debuta cu sistemul diesel-hibrid, designul sau va fi influentat de DS Inside Concept, desi se preconizeaza ca viitorul model va fi semnificativ mai mare decat conceptul prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

    Vizualizari: 1314