rss

China vrea pe piata sa mai multe masini autohtone

  1. 06/01/2010
  2. Tags: China, SAIC, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Guvernul Chinei vrea ca marcile autohtone sa acopere 50% din piata locala auto pana in 2015. China incearca sa reduca dependenta oamenilor de brand-urile din afara granitelor, dupa ce ani de zile s-a ocupat de asamblarea produselor auto straine. 

    Un plan revizuit pentru industria auto a Chinei stabileste un obiectiv de preluare a 40% din piata auto totala a natiunii.

    Totalul vanzarilor de vehicule de pasageri a marcilor chineze, inclusiv autoturisme, vehicule sport-utilitare, microbuze si vehicule multifunctionale, a insumat 4.09 milioane de unitati in primele 11 luni ale acestui an, reprezentand 44 la suta din piata auto.

    Liderii industriei nationale, cu nume deja bine cunoscute in Occident, includ Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC), constructorul de baterii electrice  BYD Auto si Geely Automobile.

    Cel mai mare producator auto in China, SAIC, a raportat vanzari ale propriului brand MG si Roewe care au depasit  peste 160 de suta, pana la 80.000 de unitati pana in noiembrie. Constructorul are ca scop dublarea vanzarilor pana la 180.000 de unitati anul viitor, atunci cand trei noi modele vor fi disponibile.

    Un raport asupra industriei auto a Chinei este  asteptat sa fie emis in prima jumatate a anului 2010.

    Vizualizari: 1433