rss

China inaugureaza primul tunel aerodinamic

  1. 22/09/2009
  2. Tags: China, tunel aerodinamica
    Vezi toate fotografiile (1)

    China a facut un alt pas major pentru a deveni un jucator important in industria auto la nivel mondial: primul tunel aerodinamic a inceput sa functioneze la Universitatea Tongji din Shanghai.

    Practic, tunelul poate simula toate tipurile de conditii de trafic, contribuind astfel la reglarea unor setari ale masinilor. Primul obiectiv este de a ajuta producatorii de automobile sa dezvolte modele mai aerodinamice, mai eficiente si mai ecologice.

    "Aceasta va consolida competitivitatea Chinei pe piata auto", a mentionat directorul centrului, Yang Zhigang.

    Centrul de testare aerodinamica din China beneficiaza de echipamente care permit reducerea zgomotelor interioare, simularea efectului de sol si pentru masurarea fortelor aerodinamice.

    "Am avut doua idealuri dupa vizita mea in Germania in urma cu noua ani. Primul se referea la proiectarea masinilor care folosesc un nou tip de energie, iar celalalt era sa contruiesc primul tunel aerodinamic din China. Acum, ambele vise au devenit realitate.", a declarat Wan Gang, Ministrul Tehnologiei din China.

    Separat, constructorii de automobile din China continua extinderea in diverse colturi ale lumii. Producatorul de automobile Chery a anuntat recent ca intentioneaza sa construiasca o noua uzina in Turcia, fapt care ar permite companiei sa ajunga la pietele europene noi si sa isi extinda prezenta pe continent.

    Compania chineza a pregatit deja în jur de 500 milioane dolari pentru proiect insa se afla in continuare in cautarea unor locuri potrivite pentru gazduirea fabricilor.

    In plus, BYD, cel mai mare producator de baterii reincarcabile din tara, vrea sa devina producatorul auto numarul 1 din lume pana in 2025 si sa se claseze pe primul loc in China pana in 2015.

    Vizualizari: 2053