rss

China a vandut 745 de masini in Europa in ultimele noua luni

  1. 07/12/2009
  2. Tags: Automobile, China, Great Wall
    Vezi toate fotografiile (1)

    Statisticile recent lansate de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile arata ca producatorii auto chinezi au exportat doar 745 automobile in UE in perioada ianuarie-septembrie a anului in curs.

    Automobile exportate au fost fabricate de cinci companii, care au inclus Brilliance Auto, Great Wall Motor Co Ltd si Chongqing Changan Automobile Co Ltd. Din cei cinci constructori, numai Great Wall Motor a exportat singur  675 de vehicule.

    In comparatie cu alte piete, cum ar fi America de Sud si Africa, Europa are reguli foarte stricte de import. In scopul de a exporta cat mai multe masini, au fost depuse eforturi mari pentru ca automobilele chineze sa ajunga la pietele din Rusia si Europa de Est.

    “In cazul in care China doreste sa vanda mai multe masini in UE, calitatea autoturismelor ar trebui imbunatatita”, a declarat Bernd Gottschalk, fost presedinte al sucursalei germane a Asociatiei Constructorilor.

    In ciuda scaderilor exporturilor auto, industria auto a Chinei continua sa se extinda. Dupa infiintarea unei uzini in Mexic, Chongqing Changan Auto intentioneaza sa infiinteze o noua fabrica in Turcia, la fel ca majoritatea constructorilor auto chinezi.

    Pentru ca Turcia este aproape de UE si de tarile din Asia de Vest, iar autovehiculele produse in Turcia pot fi transportate cu usurinta si ieftin in pietele tinta, acest lucru nu ar putea decat sa aduca beneficii industriei chineze de automobile.

    Vizualizari: 1111