rss

Chevron e pregatita pentru marea revenire

  1. 30/11/2009
  2. Tags: Chevron, GR8, Westfield Sportscars
    Vezi toate fotografiile (1)

    In istoria sa destul de agitata, marca britanica a produs peste 60 de modele destinate curselor auto, insa nici macar acest lucru nu a reusit sa o scoata din coltul obscur in care se afla si azi.

    Ei bine, situatia s-ar putea schimba in viitor, caci Westfield Sportscars – actualul “patron” al lui Chevron – planuieste “reinvierea” producatorului din Lancaster cu un nou coupe bazat pe desenul din imaginea alaturata.

    Masina a primit deja un nume, GR8, si va fi promovata drept succesorul spiritual al originalului G8 – o masina de competitie fabricata la sfarsitul anilor ’60. La o adica, reteta tehnica e cam aceeasi: caroseria din fibra de sticla, montata peste un schelet din otel de tip spaceframe, adaposteste un agregat Cosworth montat in pozitie centrala.

    Acesta va dezvolta in jur de 255 CP, ceea ce nu este deloc putin daca punem la socoteala faptul ca masina va cantari, la gol, doar vreo 600 kg.

    Chevron va fabrica initial o serie limitata la doar 20 de unitati, fiecare dintre ele urmand a avea un pret de pornire de aproximativ 49.500 de lire sterline (in jur de 54.500 de euro).

    Vizualizari: 1257