rss

“Celalalt” sofer

  1. 25/06/2009
  2. Tags: imprevizibil, incredere, risc, sofer
    Vezi toate fotografiile (2)

    Niciodata nu te poti baza pe ce va face celalalt sofer. Gandeste-te la toate greselile pe care le-ai facut la volan, de-a lungul anilor. Gandeste-la cele pe care crezi ca le vei face.

     

    Toti ceilalti soferi sunt asemenea tie! Nu te increde in ei! Cand esti la volan urmareste-l pe celalalt si lasa-ti spatiu de manevra. Anticipeaza-i greselile si fii pregatit pentru ele. In cele din urma, le va face! Pentru ca este exact ca tine!

     

    Esti prea increzator in abilitatile celorlalti conducatori auto, te bazezi pe ei pentru siguranţa ta? Merita oare? La fiecare cateva secunde, soferi din toata tara descopera ca acesta este un pariu pierdut. 

     

    Daca unii dintre ei se intorc de la o petrecere, daca tocmai au fost concediati sau, mai rau, s-au despartit de persoana iubita? Daca intalnesti un pusti teribilist care a furat de acasa cheile masinii? Esti pregatit sa risti?!

     

    Cand conduci, porneste de la ideea ca celalat este imprevizibil si te poate oricand pune in pericol.

    Cele mai multe accidente se intampla pentru ca alt sofer face ceva la care nu ne asteptam sau viceversa.

     

    Daca accepti ca toata lumea poate face greseli, urmatorul pas este sa conduci mai precaut.

     

    Fii mai atent la culoarea rosie a semaforului, pentru ca, stii prea bine, o lumina nu a oprit pe nimeni vreodata, de la sine!

     

    Ai grija la cei care se pregatesc sa scoata masina din parcare sau sa iasa de pe un drum lateral.

    Observa lacunele din trafic -este foarte posibil ca o masina sa fi trecut in fata alteia, iar tu poti sa fii implicat usor intr-o tamponare.

     

    Mai sunt zeci de alte situatii: cel din fata nu da semnal la timp, corect sau nu-i functioneaza semnalizarea; cineva vireaza brusc fara a se asigura ori il observi cand e prea tarziu…

     

    Trebuie sa ai mereu in minte o strategie care sa te fereasca de incidente nedorite. Anticipeaza, anticipeaza, anticipeaza!

     

    Vizualizari: 1105