rss

Campanie de siguranta pentru copiii aflati in trafic in Marea Britanie (cu video)

  1. 26/10/2009
  2. Tags: campanie de siguranta, copii, Trafic
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ministerul transporturilor din Marea Britanie a lansat o data cu schimbarea orei campania THINK! “Be Bright, Be Seen!” pentru cresterea sigurantei copiilor in trafic.

    In 2008, 712 de copii cu varsta cuprinsa intre sase si 11 ani au fost ucisi sau raniti grav in timp ce mergeau pe jos in Marea Britanie, in timp ce alti 155 de copii de aceeasi varsta au fost ucisi sau raniti grav in timp ce mergeau cu bicicleta.

    Paul Clark, ministrul insarcinat cu siguranta drumurilor, a declarat:
    "Drumurile din Marea Britanie sunt printre cele mai sigure din lume si am reusit sa reducem numarul copiilor ucisi in timpul mersului pe jos sau cu bicicleta cu 54% inca de la mijlocul anilor '90. Cu toate acestea, peste 850 de copii pietoni si biciclisti au fost ucisi sau raniti grav pe drumurile noastre in ultimul an si suntem hotarati sa facem mai mult pentru siguranta acestor copii”.

    In cadrul promovarii campaniei la tv copiii vor vedea reclame care sa le reaminteasca sa poarte imbracaminte reflectorizanta, daca intentioneaza sa iasa afara dupa lasarea intunericului. In acelasi timp, soferii trebuie sa acorde o grija suplimentara pentru copii.

    Departamentul pentru de transport care a organizat campania a inceput sa difuzeze un clip in cinematografe, incepand de vineri, 23 octombrie, cu titlul "Girl who didn't dress bright in the dark" ("Fata care nu s-a imbracat cu haine reflectorizante in intuneric"). Acesta va fi transmis si la televiziune, incepand de astazi (26 octombrie). Clipul “ The Boy who didn't find a safe place to cross” ("Baiatul care nu a gasit un loc sigur pentru a traversa") va rula on-line.

    Ambele fac parte din seria povestilor “Tales of the Road”, din cadrul campaniei de siguranta rutiera lansate anul trecut.

    Clipurile au ca punct de plecare campaniile precedente si folosesc personaje animate pentru a arata consecintele unui comportament rutier neadecvat. Campania se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre sase si 11 ani si a fost conceputa dupa cercetari ample in care au fost implicati atat parinti, cat si copii.

    Mai multe astfel de povesti au fost postate pe site-ul https://direct.gov.uk/talesoftheroad, acolo unde copiii pot gasi si jocuri interactive, iar profesorii si parintii materiale educationale.

     

    Vizualizari: 2202
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »