rss

Button ii explica unui Brawn furios de ce a ales McLaren

  1. 21/11/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Jenson button, Ross brawn
    Vezi toate fotografiile (1)

    Prin plecarea la McLaren Mercedes dupa ce a castigat titlul cu Brawn GP, Jenson Button a starnit cel putin tot atatea controverse cat a facut-o prin cucerirea trofeului.

    Cel mai suparat a fost seful echipei cu care britanicul a devenit campion, Ross Brawn. Desi cu putin timp in urma il lauda pe Button pentru loialitatea sa si aducea in discutie faptul ca pilotul de 29 de ani a alergat "aproape gratis" in 2009, Brawn si-a schimbat radical atitudinea, entuziasmului sau luandu-i locul tristetea si furia. Acesta se simte tradat de Jenson Button, care a semnat cu McLaren desi purta, inca, discutii cu Brawn GP pentru marirea salariului.

    In plus, pilotul britanic si-a justificat gestul spunand ca nu banii, ci provocarea l-a facut sa se alature celor de la McLaren, salariul pe care il va castiga aici fiind mai mic decat ceea ce ii oferise Ross Brawn - in ciuda informatiilor vehiculate pana acum, cum ca McLaren ii ofera 8 milioane pe an, in timp ce Brawn i-ar fi dat numai 4.

    "De fapt, castig mai putin decat as fi castigat la Brawn, deci nu este vorba despre bani. Este vorba despre faptul ca e ceva nou. Dupa ce am cucerit titlul mi-am pus intrebarea: ce se va intampla acum? M-am simtit foarte bine la Brawn GP, iar plecarea de aici m-a facut sa ies din zona mea de confort. De-aia am facut-o: nu pentru ca ma astept sa imi fie usor, ci tocmai pentru ca va fi mai dificil", si-a justificat Jenson Button gestul.

    Pana sa ajunga, insa, la McLaren Mercedes, campionul in exercitiu mai are de asteptat: contractul sau cu Brawn GP este valabil pana in ultima zi a acestui an, iar oficialii echipei campioane si-au anuntat intentia de a-l forta pe Button sa-si onoreze intelegerea pana la capat. 

    Vizualizari: 1070
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »