rss

Bosch lucreaza la un nou sistem de franare

  1. 10/12/2009
  2. Tags: Bosch, frana, Siguranta, sistem
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ca urmare a noilor sisteme de asistenta la franare impuse de UE, care vor fi aplicabile tuturor vehiculelor noi, incepand cu 24 februarie 2011, Bosch intentioneaza sa lanseze un nou sistem de franare in 2010.

    Conform studiilor efectuate de specialistii UE, pana la 1.100 de accidente mortale care implica pietoni ar putea fi prevenite in Europa in fiecare an, daca toate autovehiculele ar fi echipate cu sisteme de asistenta la franare.

    "In viitor, sistemele de franare de urgenta vor fi capabile sa interpreteze situatia de trafic  si sa ofere conducatorilor auto un suport la franare," a declarat Werner Struth, presedinte al diviziei sistemelor de control al sasiului Bosch. "In anii urmatori, aceste sisteme vor fi reprezentate intr-un numar tot mai mare pe diferite modele de autovehicule. In 2010, un sistem Bosch va intra in productia de serie, pentru prima data la Audi. "a continuat Struth.

    Sistemele de asistenta la franare nu numai ca reduc riscul de ranire pentru pietoni, ci de asemenea, ajuta la prevenirea coliziunilor din spate. Sistemul de franare de urgenta Bosch ofera asistenta conducatorilor de pe trei niveluri. Functia de avertizare a sistemului detecteaza obstacole potentiale si avertizeaza soferul cu semnale acustice sau vizuale, apoi prin scurte convulsii ale franei.

    In cazul in care conducatorul auto reactioneaza si actioneaza frana, sistemul de franare de urgenta foloseste asistenta pentru a creste presiunea pe frane, pentru ca masina sa nu loveasca obstacolul. Cu toate acestea, in cazul in care conducatorul auto nu reactioneaza iar coliziunea nu mai poate fi evitata, sistemul de franare va actiona la forta maxima.

    Directiva UE
    va cere imbunatatirea "protectiei pietonilor si a altor utilizatori vulnerabili ai drumurilor", va face ca sistemul ESP obligatoriu pentru toate vehiculele pana in noiembrie 2014. Mai mult decat atat, din noiembrie 2015 vehiculele comerciale vor trebui, de asemenea, sa fie echipate cu sisteme de franare de urgenta avansate, precum si cu sisteme de avertizare corespunzatoare pentru schimbarea benzii.

    Vizualizari: 1950