rss

Bosch a dezvoltat noul sistem "Night Vision plus"

  1. 16/11/2009
  2. Tags: Bosch, Night vision
    Vezi toate fotografiile (1)

    Bosch a consolidat sistemul "Night Vision plus", care face condusul pe timp de noapte mai sigur atat pentru conducatorii auto, cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

     

    Ca si predecesorul sau, acest sistem de siguranta activa ofera o imagine de contrast a zonei situate imediat in fata vehiculului. Pietonii sunt identificati si semnalizati pe ecran. Acest lucru permite conducatorului auto sa ia masurile corespunzatoare intr-un stadiu incipient, reducand considerabil riscul de accidente care sa implice pietoni.

     

    Potrivit unei analize germane asupra accidentelor, elaborate in 2005, pericolul unui accident mortal este de doua ori mai mare pe timp de noapte decat in timpul zilei. "Night Vision plus" ajuta la prevenirea accidentelor care implica pietoni pe timp de noapte.

     

    Sistemul de la Bosch utilizeaza patru componente principale pentru a oferi o reproducere exacta a zonei situate imediat in fata vehiculului. Faruri cu infrarosu, ale caror raze sunt invizibile pentru ochiul uman, ilumineaza drumul. Zona luminata este inregistrata de o camera video, care este instalata in spatele parbrizului. Imaginile create apoi sunt prelucrate de catre o unitate de control si afisate pe un ecran high-resolution din cabina soferului. Farurile cu infrarosu bat pe o distanta de 150 de metri, de trei ori mai mult decat lumina de intalnire a farurilor obisnuite. In acelasi timp, ele nu orbesc masinile care vin din sensul opus.

     

    Prima masina de serie care a folosit acest nou sistem este Mercedes-Benz E-Klasse, in 2009. Tehnologia, cunoscuta la Mercedes-Benz ca "Night View Assist Plus" este, de asemenea, disponibila pe noua generatie S-Klasse.

     

     

     

    Vizualizari: 4347
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »