rss

Black Pearl, un nou X5 extrem de la G-Power

  1. 27/01/2010
  2. Tags: BMW, G-power, Mahle, V8, X5
    Vezi toate fotografiile (9)

    Variatiunile pe aceeasi tema pot deveni de cele multe ori deranjante, insa nu acelasi lucru vom considera si despre acest X5 modificat de G-Power.

    Motivul? Desi este in mod evident bazat pe deja cunoscutul “Typhoon”, SUV – botezat “Black Pearl” – are exact atatea noutati incat “peisajul” rezultat sa poata fi considerat unul reusit.

    Cea mai evidenta dintre ele este vopseaua negru-mat, care imprima si mai multa agresivitate musculosului Sport Utility; apoi, avem de-a face cu un kit aerodinamic imbunatatit, evidentiat de capota cu o ventilatie ameliorata si de bosajele mai reliefate.

    Dar totusi – cel mai important este faptul ca fiecare element inserat pe caroseria acestui X5 te face sa devii curios cu privire la ceea ce se ascunde in compartimentul motor. Iar curiozitatea iti va fi rasplatita: acesta este locul de odihna al unui V8 de 4,8 litri, ce mai are foarte putine elemente in comun cu agregatul din care deriva.

    Compresorul mecanic SK III RS, pistoanele Mahle, injectoarele de combustibil speciale, galeria de admisie din fibra de carbon, sistemul de racire cu debit marit si electronica modificata au ridicat puterea la 605 cai si cuplul la 700 Nm, cifre ce permit obtinerea unui 0-100 in numai 4,5 secunde.

    Urmatorul prag, cel de 200 km/h, este spulberat dupa numai 16 secunde, iar daca “Black Pearl” este lasata sa “zburde” libera pe Autobahn nu se lasa pana ce acul vitezometrului nu indica 300 km/h. Ultima cifra importanta? Evident, pretul: 295.000 de euro. Spor la cumparaturi...

    Vizualizari: 1719
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »