rss

Bechtel a mai asfaltat 30 de kilometri din Autostrada Transilvania

  1. 28/09/2009
  2. Tags: Autostrada Transilvania, Bechtel
    Vezi toate fotografiile (1)

    In sfarsit, ceva vesti bune de pe santierul Autostrazii Brasov-Bors: Bechtel a asfaltat 30 de kilometri din totalul de 42 ai tronsonului Campia Turzii-Gilau, restul de 12 kilometri urmand sa fie finalizati pana la 1 ianuarie.

    Potrivit unui comunicat de presa remis de firma constructoare, pe 17 din cei 30 de kilometri s-a instalat si stratul final de uzura, iar pe 10 kilometri au fost instalati si parapetii si se continua lucrarile de montare a gardurilor de protectie. De altfel, Bechtel sustine ca 81% din lucrarile la segmentul in lungime totala de 42 kilometri au fost finalizate.

    In lucru se mai afla si arterele dintre cele doua sensuri de mers, amplasate in sectiunea Campia Turzii-Gilau, la kilometri 12+700 si 44+500 ai autostrazii, destinate soferilor care doresc sa se intoarca dar au ratat nodul rutier. De asemenea, la sectiunea Suplacu de Barcau-Bors exista 23 de puncte de lucru intre kilometri 13 si 30 si la viaductul de la Suplacu de Barcau.

    Autostrada Transilvaniei are o lungime totala de 415 kilometri si porneste de la N-V de Brasov, ajungand la granita cu Ungaria, langa Oradea, in campia Crisanei. Printre orasele ce vor fi legate de aceasta autostrada se numara: Brasov, Fagaras, Sighisoara, Targu Mures, Cluj-Napoca, Zalau si Oradea, lucrarile urmand sa fie finalizate - cel putin pe hartie - in 2013. Lucrarile au inceput in 2004.

    Vizualizari: 1332