rss

BYD se razgandeste: va lansa un model electric in SUA in 2010

  1. 24/08/2009
  2. Tags: 100% electric, BYD, Crossover, E6, Nissan Leaf
    Vezi toate fotografiile (5)

    Producatorul auto chinez BYD anuntase la un moment dat ca doreste sa lanseze un vehicul 100% electric pe piata americana in 2010, dar acest plan a fost ulterior amanat pentru 2011.

    Acum, potrivit celor de la The Wall Street Journal, firma sprijinita de mogulul Warren Buffet s-a razgandit inca o data, revenind la intentia de odinioara.

    Asadar, chiar de la anul, yankeii vor putea cumpara un vehicul complet ecologic fabricat in China, ce va intra in competitie directa cu Nissan Leaf. Cel mai probabil, masina in cauza va fi crossover-ul e6, despre care se spune ca va avea un pret de pornire de aproximativ 40.000 de $.

    Deocamdata nu se stiu prea multe detalii despre distributie, dar presedintele BYD, Wang Chuanfu intrevede printre clienti agentii guvernamentale, companii de servicii si anumite celebritati.

    BYD e6 poate primi in habitaclu cinci pasageri, pe care ii poate apoi duce catre punctul de destinatie cu maximum 160 km/h (proba 0-100 km/h este rezolvata in 10 secunde). Poate si mai important, modelul chinez se mandreste si cu o autonomie cel putin decenta, bateriile litiu-ion asigurand parcurgerea a 300 km cu un singur “plin”.

    Vizualizari: 1216