rss

AvtoVAZ va avea un nou presedinte

  1. 25/08/2009
  2. Tags: AvtoVaz, presedinte, Rusia
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul rus AvtoVaz va avea un nou presedinte. Igor Komarov il va inlocui pe fostul presedinte, Boris Alyoshin, care a decis sa demisioneze.

    Compania rusa, in egala masura detinuta de Russian Technologies, Troika Dialog Investment si Renault a fost grav lovita de recesiunea economica si de prabusirea sectorului rus de automobile. Potrivit Autonews, Russian Technologies intentioneaza sa formeze un nou holding care va fi format din Avto VAZ si KaMAZ, producatorul rus de camioane.

    Analistii preconizeaza o scadere de 50-60% pentru intregul an. Numai in prima jumatate a anului insa, sectorul rus de automobile a inregistrat o scadere de 62 la suta. Avtovaz a oprit productia la uzinele sale in luna august, dupa o actiune similara pe care a fost fortat sa o faca in luna ianuarie.

    La inceputul lunii aprilie, constructorul a primit 239.5 milioane dolari imprumut din partea a doi creditorii de stat, Sberbank si VTB. Aceasta suma a crescut lent, pana la 1 miliarde de dolari,  pana luna trecuta, cand producatorul rus a anuntat ca a lichidat toata suma pentru a onora datoriile catre furnizorii sai.

    Recent, mai mult de 2.000 angajati, prin intermediul unei greve au solicitat guvernului rus sa preia compania de automobile si sa inceapa o ancheta, privind presupusul abuz de fonduri intreprins de managementul companiei. Ca urmare a acestor manifestatii, se pare ca presedintele companiei AvtoVAZ a fost inlocuit.

    Vizualizari: 1008