rss

AvtoVAZ suspenda productia in luna august

  1. 22/07/2009
  2. Tags: AvtoVaz, fabrica, productie masini, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cel mai important producator auto din Rusia, AvtoVAZ, se confrunta cu mari probleme cauzate de actualul climat economic. Scaderea drastica a vanzarilor i-a determinat pe conducatorii fabricii din Togliatti sa ia decizia de a suspenda productia de masini pe toata durata lunuii august.

    Rusii au luat aceasta hotarare in speranta ca vor reusi sa lichideze actualul stoc de masini, care este cifrat la aproximativ 85.000 de unitati nevandute.

    Piata auto din Rusia a cunoscut un regres ingrijorator in ceea ce priveste vanzarile la masinile noi, specialistii estimand o scadere cu 50-60 de procente pentru tot anul. In prima jumatate a lui 2009, vanzarile la autoturisme, camioane si autobuze a scazut cu aproape 62%, la nivelul de 289.000 de unitati. Productia la modelele rusesti a scazut cu doua treimi, in timp ce marcile de import au inregistrat un deficit de 52%.

    Este pentru a doua oara cand AvtoVAZ se vede nevoita sa ia o astfel de decizie, dupa ce, in luna februarie fusesera inchise mai multe fabrici pentru a reduce stocul de masini existent la acea vreme de la 100.000, la 80.000 de unitati, in timp ce aproape 15.000 de angajati au fost trimisi atunci in somaj tehnic.

    Potrivit unei stiri publicate de cotidianul business Vedomosti, nu toti producatorii cu fabrici in Rusia vor opri productia. Nissan, TagAZ, Avtotor si GAZ Group au anuntat ca siturile lor de productie isi vor continua activitatea, cu exceptia obisnuitei vacante de vara.

    GAZ Group, cel mai mare producator rus de vehicule comerciale, camioane, autobuze, motoare diesel si componente pentru trenuri de rulare si echipamente de constructie a dat primele semne de reviriment si a anuntat revenirea la saptamana de lucru de cinci zile.

    Vizualizari: 1053