rss

Aston Martin pregateste V12 Vantage Roadster

  1. 14/05/2009
  2. Tags: Aston Martin, Aston Martin V12 Vantage, Roadster, v12 vantage roadster
    Vezi toate fotografiile (1)

    La trei luni dupa ce a dezvaluit varianta de productie a exclusivistului coupe V12 Vantage, producatorul britanic a confirmat ca lucreaza in prezent la o versiune decapotabila a supercarului sau, care ar putea sa-si faca debutul la Frankfurt, in luna septembrie, mai ales ca a fost testat intens in ultima vreme pe circuitul de la Nurburgring.

    Potrivit primelor informatii, viitorul roadster va primi un soft-top retractabil identic cu cel care se gaseste pe toate modelele cabrio produse de Aston Martin. Asemenea coupe-ului din care deriva, V12 Vantage Roadster va fi propulsat de acelasi motor V12 de 6,0 litri care produce 517 CP si 570 Nm de cuplu, care va face ca modelul sa poata sprinta de la 0-100 km/h in doar  4,2 secunde si sa atinga o viteza de varf de 305 km/h.

    Foarte probabil, noul V12 Vantage Roadster va fi oferit doar cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte, care va transmite resursele motorului catre rotile din spate. De asemenea, viitorul model cabrio va beneficia de sistemul electronic Dynamic Stability Control si de sasiu cu doua moduri de rulare, Normal si Sport, de materiale usoare precum aluminiul si fibra de carbon, precum si de frane ceramice din carbon.

    Spre deosebire de V12 Vantage, care va fi produs in doar 1.000 de exemplare, noul V12 Vantage Roadster va fi realizat intr-o serie si mai limitata de numai 500 de exemplare.

    Vizualizari: 1232