rss

Aston Martin: noi sesiuni de teste pentru Rapide

  1. 03/04/2009
  2. Tags: Bugatti, Veyron
    Vezi toate fotografiile (1)

    Odata cu venirea primaverii, majoritatea constructorilor au luat cap-compas circuitul Nurburgring, inre acestia numarandu-se si britanicii de la Aston Martin, care au inceput testele la primul lor coupe cu patru usi, botezat Rapide.

    Dupa cum se poate vedea din imaginile de fata, acest prototip al lui Rapide pare gata pentru productia de serie, iar lipsa camuflajului ne permite sa admiram liniile elegante si fluide, similare cu cele ale conceptului prezentat in 2006, precum si habitaclul care poate gazdui patru persoane.

    Sasiul viitorului rival al lui Porsche Panamera este construit pe baza unei versiuni cu ampatament marit a modelului DB9 si ascunde un propulsor V12 de 6,0 litri care produce 480 CP si care este conectat la o transmisie ZF cu sase trepte ce va schimba rapoartele prin intermediul tehnologiei Touchtronic. Acesta ii va permite coupe-ului sa sprinteze de la 0-100 km/h in doar 4,5 secunde si sa atinga o viteza de 300 km/h.

    Dupa aproape trei ani de poze-spion, momentul debutului lui Aston Martin Rapide este doar o chestiune de cateva luni, probabil Salonul Auto de la Frankfurt urmand sa fie locul ales de englezi pentru prezentarea celei mai noi creatii a lor.

    Vizualizari: 877