rss

Aston Martin Rapide: detalii oficiale

  1. 15/04/2009
  2. Tags: Aston Martin, Aston martin rapide
    Vezi toate fotografiile (1)

    Aston Martin Rapide s-a lasat asteptat mai ceva ca primul film cu James Bond dupa era Pierce Brosnan, insa iata ca, incet-incet, detaliile oficiale ies la suprafata cu putina vreme inainte de debutul oficial (ce va avea loc, probabil, in toamna la Frankfurt).

    Ca are un design minunat, o banuiam cu totii, insa britanicii au vrut sa ne asigure, in plus, ca Rapide nu a fost numit asa degeaba.

    Asadar, responsabil de locomotia minunatului coupe cu patru usi este binecunoscutul motor V12 de sase litri, care a capatat deja un statut de veteran in cadrul gamei constructorului din Gaydon. Aici dezvolta 470 CP si 600 Nm, cuplul fiind directionat catre rotile posterioare de catre o cutie de viteze automata numita Touchtronic (despre care proiectantii spun ca este foarte rapida – sa ii credem deocamdata pe cuvant).

    “Rapide va depasi asteptarile in ceea ce priveste eleganta si caracterul practic, acestea urmand a fi livrate in asa fel incat sa permita existenta unei placeri de a conduce si a unui confort fara egal in industria auto de azi”, a declarat increzator CEO-ul lui Aston Martin, Ulrich Bez.

    Rapide va fi produs in cadrul unei uzine noi din Austria, procesul urmand a fi manageriat de catre Magna Steyr sub atenta supraveghere a unei echipe din Insula.

    Vizualizari: 1347