rss

Aspira F620, un (nou) supercar pentru vremuri de "criza"

  1. 04/10/2009
  2. Tags: Aspira, F620, Ferrari, Lamborghini, V8 LS3
    Vezi toate fotografiile (1)

    OK, sa lamurim din start un lucru – prea multe lucruri 100% sigure nu se cunosc despre Aspira F620, insa surse de incredere din cadrul proiectului au dezvaluit faptul ca noul supercar surprins pe strazile din Marea Britanie va costa in jur de 110.000 de lire sterline.

    Cum poate fi acesta un chilipir? Doar daca il judeci din perspectiva unui client Ferrari sau Lamborghini.

    Si va trebui sa faci asta, fiindca masina va avea sub capota un motor V8 LS3 intrat si in echiparea ultimului Corvette (foto) care, cu ajutorul supraalimentarii, va dezvolta aproape 540 CP.

    Nu pare prea mult, insa se pare ca bolidul – la origine un kit car intens modificat al americanilor de la Race Car Replicas – este suficient de usor pentru a permite atingerea unei viteze maxime de 336 km/h (desi nu s-a specificat, se anticipeaza o proba 0-100 km/h consumata in putin peste trei secunde). Asemenea cifre il plaseaza in liga celor mai performante supercar-uri, unde atari valori se platesc cu sume chiar si de trei-patru ori mai mari.

    Si nu cumva sa credeti ca Aspira F620 este atat de ieftina pentru ca ofera prea putine in materie de dotari: fiecare masina va avea un interior complet tapitat in piele, customizat dupa preferintele clientului, si va oferi, optional, frane cu discuri ceramice.

    OK, nimeni nu va recunoaste logo-ul de pe capota; pe de alta parte, am putea privi jumatatea plina a paharului: toata lumea se va intreba ce e cu el...

    Vizualizari: 3370