rss

Arash AF-10 va avea si o versiune de 1.000 CP!

  1. 12/11/2009
  2. Tags: AF-10, Arash, Bugatti Veyron, Corvette z06, V8
    Vezi toate fotografiile (1)

    Alaltaieri va prezentam un nou calup de imagini cu Arash AF-10, supercar-ul al carui design seamana izbitor cu cel al lui Ferrari Enzo si, care, gratie motorului V8 de sapte litri si 550 CP, probabil ca “fuge” la fel de tare.

    Ei bine, pe viitor trebuie sa avem in vedere o rectificare a partii finale din fraza anterioara, fiindca insularii pregatesc un AF-10 mult mai salbatic decat bolidul din Maranello.

    Fiecare dintre cele 70 de exemplare Arash AF-10 planificate pentru urmatorii cinci ani va ascunde sub caroseria din fibra de carbon un V8 LS7 similar cu cel al lui Corvette Z06, aceasta fiind una dintre putinele componente preluate de la alte masini. Potrivit ultimelor zvonuri, exact aceasta piesa va disparea de sub capota unei presupuse versiuni supraalimentate, ce se va baza in schimb pe un agregat realizat in-house.

    Acesta va dezvolta intr-o prima faza 800 CP, pentru ca, mai apoi, sa ajunga la 1.000 CP – la doar un cal de potentialul uriasului W16 quad-turbo instalat pe Bugatti Veyron. Asadar, ne pregatim de debutul inca unui membru al clubului “400 km/h”, al carui pret, cu siguranta, ne va umple gura de zerouri.

    Pe de alta parte, cu atatea rachete sol-sol anonime lansate recent in lume – ganditi-va doar la bolizii lui SSC Auto sau Zenvo – si multe altele care vor urma – TKR Barabus, Hennessey Venom GT –, cel mai rapid Arash AF-10 nu va avea o viata prea usoara: in definitiv, e inca criza...

    Vizualizari: 1478