rss

Aproximativ 15.000 de permise auto sunt cumparate anual in Bulgaria

  1. 02/11/2009
  2. Tags: permise auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Un numar de aproximativ 15.000 de permise auto sunt cumparate anual in Bulgaria, conform spuselor ministrului bulgar al Transporturilor, Alexander Tvetkov. Ca urmare, Guvernul va inaspri controlul asupra scolilor de soferi bulgare.

     

    Se pare ca bulgarilor le e mult mai la indemana sa obtina permisul de conducere fara sa urmeze nici o scoala de soferi. Si acest lucru se vede clar din numarul mare de accidente rutiere petrecute intr-o tara cu numai sapte milioane de locuitori: in fiecare an isi pierd viata in jur de 1000 de persoane, in timp ce alte 10.000 sunt ranite.

     

    Cu scopul de a demonstra cum sta treaba, un jurnalist bulgar a primit un permis de conducere fara a fi condus masina vreodata. Bineinteles, in schimbul unei sume relativ modeste: 320 de leva (160 de euro) . Asta in timp ce un alt ziarist a obtinut permis de sofer de autobuz, desi scoala de soferi la care a platit 550 de leva ( 280 de euro) pentru el, nu avea nici urma de autobuz.

     

    In consecinta, Guvernul a propus amendarea legii privind circulatia rutiera, in asa fel incat toate scolile de soferi sa fie dotate cu echipamente de supraveghere video. In plus, chestionarele nu vor mai fi completate cu nume, iar masinile de scoala folosite pentru probele practice vor fi echipate cu camere video. Ministrul bulgar de Interne a anuntat si extinderea controalelor la atelierele care fac revizia tehnica, din cauza faptului ca datele furnizate de computere pot fi modificate.

     

     

     

    Vizualizari: 1247