rss

Americanii isi schimba masinile dupa mai mult de patru ani de utilizare

  1. 17/07/2009
  2. Tags: masini noi, Sua
    Vezi toate fotografiile (1)

    O veche zicala adaptata insa la vremurile moderne si apoi des uzitata in stirile mondene spune asa “Schimba masina ca pe sosete”. Ce spun eu aici?! Astea-s momente apuse de cand cu recesiunea globala care a pornit fix din buricul Pamanutului, adica de la americani.

    Ca tot veni vorba de ei, un studiu recent spune ca din ce in ce mai multi oameni aleg sa-si schimbe masina dupa mai mult de patru ani de utilizare. O companie americana de marketing si cercetare a scos la iveala o crestere de 13% a persoanelor care au spus ca ar astepta mai mult de patru ani pentru a-si inlocui masina. Perioada analizata a fost cuprinsa intre 2005-prezent. Astfel daca in 2005, 46% dintre americani optau pentru o masina noua dupa patru ani, acum cifrele au crescut la 58.9%.

    Studiul a prezentat ca optiuni consumatorilor variantele “la sase luni”, “la un an”, “la doi ani”, “dupa trei-patru ani” si “peste mai mult de patru ani”. Schimbarea a venit mai ales in cazul celor care au spus in urma cu ceva timp ca ar astepta 2-3 ani pentru un nou autoturism. Acestia sunt dispusi acum sa lase sa treaca mai mult de patru ani pentru a-si schimba masina personala.

    Mai mult de 91% dintre persoanele chestionate ar astepta cel putin doi ani, iar acest fapt nu face decat sa dezvaluie teama consumatorilor in vremuri de restriste. Procentajul celor care planuiesc sa-si achizitioneze o noua masina peste sase luni sau un an a scazut la 1,49%, de la 3,61% in anul 2005.

    Vizualizari: 890