rss

Allianz-Tiriac creste preturile RCA cu cel putin 20%

  1. 09/11/2009
  2. Tags: preturi, Rca
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nici nu s-a incheiat bine anul si aflam deja vesti din ce in ce mai "imbucuratoare" referitoare la ceea ce ne asteapta in 2010.

    Mai exact, Allianz-Tiriac Asigurari va scumpi preturile pentru politele de raspundere auto obligatorie (RCA) valabile din 2010 cu intre 20 si 100%, pe unele segmente luandu-se in calcul si o crestere de peste doua ori, a declarat luni directorul general al companiei, Cristian Constantinescu.

    Cresterea este calculata pe baza statistica, in functie de ceea ce s-a intamplat pe acel portofoliu, au explicat reprezentantii Allianz-Tiriac.

    "Majoram tarifele pentru toate politele care incep de la 1 ianuarie, mai ales in functie de varsta, locatie, acestea fiind doua elemente care dau diferente foarte mari in ce priveste nivelul primelor", a afirmat Constantinescu.

    Tarifele de raspundere civila auto (RCA) ar trebui sa se majoreze cu aproape 30% la nivel de piata pentru politele valabile de la 1 ianuarie 2010, in special din cauza cursului de schimb, sustine reprezentantul companiei.

    "Ar fi necesara o majorare cu 30% la nivel de piata, care va tine cont de rata de schimb", a spus Constantinescu, apreciind ca ar putea fi luate in calcul si scenarii mai pesimiste in ce priveste deprecierea leului.

    Vizualizari: 1692